Fri av Natsuo Kirino

Handlingen:
I Tokyos förorter arbetar fyra kvinnor nattskiftet på en fabrik som tillverkar färdigpacketerade luncher. Tyngda av sysslor och stora skulder och isolerade från män och barn drömmer de om en väg ut ur den återvändsgränd som deras liv utgör. En ung mor bland dem brister till slut och stryper sin otrogne, spelberoende man och erkänner sen sitt brott för Masako, den närmsta av hennes kolleger. Av skäl som bara hon själv känner till, går Masako med på att hjälpa sin vän, och ber de andra medarbetarna om hjälp att stycka och göra sig av med kroppen. Kroppsdelarna upptäcks, och polisen börjar ställa frågor, men kvinnorna har långt mer farliga fiender att bekymra sig över. En lånehaj med Yakuza-kontakter upptäcker deras hemlighet, och även en hänsynslös nattklubbsägare som polisen är övertygade om är mördaren. Han har förlorat allt på grund av kvinnornas brott och han vill ha hämnd.

Vad tyckte jag?
Berättelsen biter sig fast ganska på en gång och man vill bara läsa vidare för att se vad som hänt och vad som kommer att hända.
Natsuo Kirino får en verkligen att inte gilla asiatiska män då det verkar som att alla kvinnor över 20 år är gamla, förlegade och mindre värda i de asiatiska männens ögon.
Kvinnors enda uppgift verkar vara att tillgodose männens behov, vare sig det gäller städning, matlagning, uppassning eller sexuella tjänster.

Betyg

Fyra
av fem möjliga

Tillbaka