Boven i mitt drama kallas kärlek av Unni Drougge

Handlingen
Unni lever ett lyckligt liv, nöjd med sin tillvaro. Så möter hon Niclas och de inleder ett intensivt förhållande. Men Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet - men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån. Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa. Så gör Niclas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen. Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet ...
Vad tyckte jag?
Den här boken vill jag inte tänka på mer.
Den grep tag i mig och fick mig att inse hur "lätt" det är att man, även jag själv, skulle kunna stanna i ett misshandelsförhållande fast man inte tor det.
Många gånger under läsningen fick jag mig ett knytnävsslag (bildligt) i magen då det var så träffande för hur min relation i mångt och mycket har varit.
Människor som manipulerar en med känslomässiga störningar gör det så raffinerat att man knappt ser det när man tagit sig ur det och DET beskriver Unni Drougge på ett mycket enkelt och insiktsfullt sätt.

Betyg

Fyra
av fem möjliga

Tillbaka